Pentru lumea contemporană, Alberto Villoldo este figura care leagă spiritualitatea șamanică a popoarelor vechi andine de mintea omului occidental.
Aceasta deoarece însuși Villoldo este un om-punte, care s-a născut într-o familie din Cuba pre-comunistă, a fost crescut de o doică pe jumătate afro-americană, pe jumătate indiană, apoi a urmat o educație științifică la o universitate americană și apoi, răspunzând chemării sufletului său, a explorat înțelepciunea străveche a continentului sud-american, pentru a o împărtăși minții carteziene occidentale astfel încât să poată fi, dacă nu înțeleasă – deoarece este cu neputință – măcar bănuită și accesată, printr-un sistem pus la punct de Villoldo însuși, numit Roata Medicinei.
Până la cca 25 de ani, Alberto Villoldo devenise cel mai tânăr profesor de la Universitatea de Stat din San Francisco. El conducea Laboratorul de autoreglare biologică, investigând modul în care medicina energetică ar putea schimba chimia creierului. Într-o zi, în laboratorul său, Alberto și-a dat seama că cercetările sale nu se îndreptau în direcția potrivită: în loc să studieze cu microscopul unități de materie din ce în ce mai mici, ar fi trebuit să se uite la un context mult mai larg. Practic, ar fi trebuit să întoarcă invers microscopul. Trebuia să găsească un sistem mai mare decât rețelele neuronale ale creierului. Mulți alții studiau deja hardware-ul – respectiv structura creierului – ceea ce dorea Alberto era să învețe să programeze mintea pentru a crea sănătate psihosomatică.
Știa deja legende despre oameni de pe tot globul care lucrau așa – s-a decis să viziteze pe cei câțiva „șamani” rămași în lumea modernă de astăzi.
Alberto a schimbat deci viața de laborator pentru o pereche de ghete de drumeție și un bilet către Amazon – hotărât să învețe de la cercetătorii a căror viziune nu fusese limitată la lentila unui microscop, de la oameni al căror corp de cunoștințe cuprindea mai mult decât lumea materială măsurabilă despre care el fusese învățat că era SINGURA realitate. A vrut să cunoască oamenii care au simțit spațiile dintre lucruri și au perceput firele luminoase care animă toată viața.
Timp de mai bine de 10 ani, Alberto s-a antrenat cu medicii junglei. A vizitat o serie de înțelepți sau „Păstrători ai Pământului” care își aminteau de căile străvechi, și care se aflau atunci în mai multe locuri presărate de-a lungul Anzilor și Amazonului. Alberto a călătorit prin nenumărate sate și cătune și s-a întâlnit cu zeci de vraci, bărbați și femei. Lipsa unui corp scris de cunoștințe a însemnat că fiecare sat a adus propriul său stil practicilor de vindecare care încă supraviețuiau.
Se știe că orice vindecător are mai întâi sarcina să se vindece pe sine. Și invers, numai cel ce se vindecă pe sine are șansa de a deveni vindecător. Vindecându-și propriile răni sufletești, Alberto a învățat să transforme vechile sale dureri și furii în surse de putere și compasiune.
De pe Amazon, el a călătorit pe coasta peruviană, de pe platoul Nazca până la legendarele lagune Shimbe din nord, care găzduiesc cei mai renumiți șamani ai țării. Apoi, în jurul Lacul Titicaca – Marea de pe Vârful Lumii – Alberto a adunat poveștile și practicile de vindecare ale oamenilor din care, spun legendele, s-au născut Inca.
Asimilând toate aceste cunoștințe, Alberto a pus la punct un set de tehnologii care transformă corpul, vindecă sufletul și pot schimba modul în care trăim și modul în care murim.
El vorbește în primul rând despre un Câmp Energetic Luminos (LEF) care ne înconjoară și acționează ca o matrice sau un model care menține sănătatea și vitalitatea corpului fizic.
Alberto este fondatorul renumitei Societăți Four Winds și al Light Body School – https://thefourwinds.com/
Oferă numeroase cursuri și formări și alte autorul a numeroase volume – multe dintre ele traduse și în limba română – link editura For You
Antropolog, psiholog și specialist în științele creierului, după ce a studiat 20 de ani cu șamanii din junglă și cu cei din Anzi, Alberto Villoldo a reușit să alcătuiască din toate învățăturile lor o structură foarte bine organizată, creată special pentru a fi înțeleasă de mintea vestică.
Persoanele educate și formate în stil vestic resimt, ca urmare a acestui stil de educație și de viață perpetuat de-a lungul a sute de ani, o mare nevoie să treacă prin filtrele intelectuale tot ce întâlnesc – deci inclusiv învățăturile șamanice.
Albert Villoldo, educat și format în cultura occidentală, a alcătuit un mix de tradiții – de la munte și din junglă – pe care l-a organizat după structura străveche circulară a Roții Medicinei.
Mai mult decât atât, el a introdus elemente psihologice, freudiene, exerciții de respirație și de meditație care nu se regăsesc în medicina andină – pur și simplu pentru că oamenii de acolo nu au nevoie de ele. Cei care trăiesc în comunicare directă cu natura nu au aceleași frâne psihologice pe care le avem noi, oamenii născuți și educați în cultura occidentală. Ceea ce pentru ei vine de la sine, pentru noi trebuie să vină prin intermediari – iar acesta este rolul învățăturilor unui pionier cum este Alberto Villoldo.
Lasă un răspuns